NIEUWS

zondag 9 september 10.000e. passagier in 2018!

Voor een video-film van Pieter van Lingen, klik hier
Hieronder een kleine foto-impressie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zaterdag 16 juni: Fiets(belevings)tocht voor jong en oud

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert de Stichting Molens in Menaldumadeel in samenwerking met de Stichting Keimpetille It Pontsje Werom een fiets(belevings)tocht voor jong en oud. Routekaarten zijn vanaf 10.00 uur verkrijgbaar bij de opstaplocaties. Een trekharmonica groep treedt  ’s middags op, op het terras bij het pontje. Voor verdere informatie zie bijgaande poster en de website van de molens; https://molensmenaldumadeel.nl.

 

 

 

Rabobank Clubkas Campagne 2018

Op zaterdag 14 april 2018 mocht de penningmeester weer het (maximale) bedrag van
€ 500 uit de Rabobank Clubkas Campagne in ontvangst nemen! Met dank aan iedereen die op ons heeft gestemd.

Bedankt en graag gedaan!
In 2017 mochten wij ruim 9000 passagiers overzetten

Uitreiking bijdrage Rabobank Clubkas Campagne
Op dinsdag 27 juni heeft het bestuur in het Planetariumcafé de bijdrage uit de Rabobank Clubkas Campagne in ontvangst genomen. Onze pont was (weer) nr. 1 qua aantal stemmen (311) en dat leverde het maximale bedrag van € 500 op. Met dank aan iedereen die op ons heeft gestemd.
Op de foto onze glunderende penningmeester Libbe Riemersma

Aandacht voor drukte pont op www.dronryp.nl

Foto: Klaas Koopmans

Nieuwe kleding schippers en cateraars
Met ingang van dit seizoen zijn alle schipper voorzien van een ‘eigen’ jas van de pont.
De dames van de catering hebben een blauwe polo aan, ook voorzien van ons logo.
Duidelijk en herkenbaar!

 

 

 

 

 

Boomfeestdag Keimpetille groot succes!
Op woensdag 22 maart 2017 werd bij Kingmatille op de grens van Littenseradiel en Franekeradeel, de provinciale Boomfeestdag gevierd. En een feest was het! Even geen rekenen of taal, maar scheppen, zaadbommen gooien, met het pontje varen en genieten van warme chocolademelk met oranjekoek. Wie wil dat nu niet?
Laatste Boomfeestdag
Het thema was dit jaar ‘Bomen verbinden’. Een toepasselijk thema voor deze laatste Boomfeestdag in Littenseradiel en Franekeradeel. Volgend jaar horen vier dorpen van Littenseradiel en de gemeente Franekeradeel bij de gemeente Waadhoeke. Met het planten van de bomen in elkaars gemeente, is alvast de verbinding met elkaar gezocht. .

2016: Record aantal passagiers!
vanwadtotstad43-16
Bruidspaar op de pont
Vrijdag 9 september konden wij een kersvers bruidspaar verwelkomen, die op de pont een fotoreportage gingen maken. Een goede locatie als je het huwelijksbootje instapt! En indien gewenst kan er ook ter plekke getrouwd worden, want een van de schippers is beëdigd trouwambtenaar….Veel geluk Connie en Frits!

 

 

 

OPEN DAG zaterdag 28 mei groot succes!

WP_20160528_14_21_04_ProWP_20160528_14_23_06_Pro WP_20160528_14_20_00_Pro

De open dag, waarbij de fietspont (letterlijk en figuurlijk) een centrale rol speelde trok veel bezoekers. Veel bedrijven, van veeteelt-, akkerbouw- tot galerie en theetuin, namen deel aan de open dag route. Onderweg stempels verzamelen en inleveren bij de pont leverde een gratis ijsje op! De pont vervoerde bijna 300 passagiers. Het mooie weer, de catering bij de pont en de muziek van de trekzakspeelsters droegen hier ongetwijfeld aan bij.


3610357_1_orgInzet pont in  Akkrum.
Tijdens de herstelwerkzaamheden aan de Weidlânbrêge in Akkrum wordt onze pont ingezet voor fiets- en voetgangersverkeer over de Boarn. Tussen de Himdyk en It Weidlân zorgen onze schippers met pont voor vervoer op 11 februari, 9 maart en waarschijnlijk later nog een dag.